AKTUELNO

Osumnjičenom za ubistvo Jelene Marjanović, njenom suprugu Zoranu produžen je pritvor za 30 dana, a za ponedeljak su najavljena prva saslušanja svedoka.

Brutalno ubistvo koje se dogodilo početkom aprila prošle godine u Borči privlači veliku pažnju javnosti. O planovima porodice Krsmanović, novim svedocima i tragovima u istrazi, za Televiziju Pink su govorili advokat Nebojša Milosavljević i direktor Centra za forenzička istraživanja Nenad Šipka.

Advokat porodice Krsmanović Nebojša Milosavljević smatra da slučaj ubistva Jelene Marjanović mora da izađe iz forme rijaliti programa i dobije epilog na sudu.

- Vreme da da vidovnjaci i vračare prestanu raspravljaju o ovom slučaju i da aktivnu ulogu uzmu oni koji su za to kvalifikovani - advikati, forenzičari...- rekao je Milosavljević koji očekuje spektakularno suđenje.

Foto: Printscreen

Kako je ukazao, postoje detalji i misterije koje će sam sudski postupak otkriti.

Milosavljević je rekao da ga ubistvo pevačice u Borči podseća na slučaj ubistva Stevice Markovića u Parizu od pre 30 godina, koji je raskomadan ostavljen u kontejneru.

On je dodao da je Zoranu pritvor produžen najverovatnije zvbog uznemiravanja javnosti i uticaja na svedoke.

Prema njegovim rečima, brat i otac Zorana Marjanovića nisu u obavezi da svedoče, ali bi njihova saznanja mogla biti veoma interesantna. Marjanović je ukazao da, prema zakonu, okrivljeni u postupku može poprimiti i ulogu svedoka.

- Ona je divljački ubijena. Ako se posmatra sam čin ubistva, može da se sazna dosta o ubistvu. Pisanja medija su u domenu indicija, ali uvezane logične indicije daju kvalitetan dokaz. Ipak, mislim da će forenzičari u ovom slučaju imati veliku ulogu, kao i sami materjalni dokazi – istakao je Milosavljević.

Osvrnuvši se na navode porodice okrivljenog da je Jelene Marjanović imala ljubavnike, koje je njena familija sa gnušanjem demantovala, advokat je rekao da nije profesionalno da o tome govori, ali da ima određena saznanja u tom pravcu.

- Sve je krenulo do policije i sve će se završiti u policiji. Indikativno je da 15 meseci ovaj slučaj tavori, da se ne može doći do relevantnih dokaza – ocenio je Milosavljević, ali nije objasnio na šta konkretno misli.

Direktor Centra za forenzička istraživanja Nenad Šipka, nije želeo da oktiva nove detalje istrage, navodeći da to ne bi bilo korektno jer u ponedeljak počinje saslušavanje svedoka. Osvrnuo se, međutim, na podatke koji su već poznati javnosti.

Foto: Printscreen

- Jelenina patika je nađena na nasipu, za drugu mu ne znamo gda je pronađena. To znači da je Jelena bila bosonoga u vodi. Da je stajala u vodi dok je primala udarce, morala bi na čarapama da ima tragove ilovače što nije slučaj. Mi smatramo da je presvlačena nakon zadobijanja dokaza – rekao je Šipka.

Kako je naveo, on će u procesu imati savetodavnu ulogu u advokatskom timu porodice Krsmanović i baviće se analizom izvođenja materijalnih tragova.

Reagujući na pokušaj advokata okrivljenog da diskredituju podatke do kojih je došao Centar za forenzička istraživanja, navodima da je Šipka ekonomista, a ne forenzičar, on je rekao da šokiran njihovim nepoznavanjem zakona.

- Svaki veštak može biti i forenzičar, mogu biti ekonomski forenzičar. Nejasno je da advokati okrivljienog diskredituju mene, a ako optužnica bude zastupala tezu da je ubijena na nasipu, mi smo im najbolji svedoci koje imaju jer tvrdimo da nije ubijena na nasipu – dodao je Šipka.

Pročitajte još: ZORANU MARJANOVIĆU produžen pritvor!

Pročitajte još: ISPLIVALI KLJUČNI DETALJI IZ ISTRAGE UBISTVA - Odbrana Zorana Marjanovića se POTPUNO RUŠI?!

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'